26.8.2010 8:56:10 Bumbi&05,08,10
Re: Nošení malého uplakánka
kvůli tvým zádům i jeho zádům je nejlepší šátek a úvaz kříž s kapsou. Po dvou dětech doporučuju elastický šátek (dobré jsou značky MaM a Moby). Nevyžaduje extra zručnost a vazačskou zkušenost. Můžeš ho mít na sobě třeba celý den a dítě podle potřeby nandavat a vyndavat.
Používání krosniček, ve kterých dítě visí, by snad mělo být trestný
http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?volba=karta_zbozi&zbozi_id=Placka1
Měla jsem po prvním porodu zhroucenou páteř a dítě jsem nosit musela jenom v šátku, na rukách jsem je pro své dobro nosit nesměla skoro vůbec (jen přeložit z jednoho místa na druhé) - šátek mi doporučila moje neuroložka kvůli mým zádům a i jako vhodný pro dítě.
Můžeš nosit v kolíbce (dítě naležato) nebo na stojačky - záleží na dítěti. Děti se špatnýma kyčlema a refluxem potřebují nošení na stojačky. Kluk měl i hodně koliky a v kolíbce se to zhoršovalo, nosila jsem ho nastojato od jeho 4 týdnů. Holka zase byla tulivka kolíbková až skoro do roka (nosila jsem ji pak při nemoci nebo při zubech).
Babyvak moc nedoporučuju, nedrží ti pevně na těle, stejnak ho furt přidržuješ a navíc je to jednostranná zátěž pro tvoje záda. Ale já jsem hodně zaměřená na záda toho, kdo nosí, protože já sama s tím měla velké potíže, takže jednostranné nošení pro záda dospěláka nixmox.
Odpovědět