29.9.2010 13:47:28 Petrajda
Re: Zdravé jídlo pro děti
Tak já se klasiky úplně nezříkám, jen do ní přidávám právě různý věci, aby to bylo trochu pestřejší, nejen bílá mouka a tuk. Takže nezahušťuju bílou moukou nebo strouhankou, ale jakoukoli celozrnnou moukou nebo instantní jahelnou, špaldovou nebo vícezrnnou moukou (jako instantní nemléčnou nesladkou kaši to prodávají v DM drogerii). Fakt to nepoznají ani zkušení dospělí
K snídani střídáme corn flakes a pohankové, jahelné nebo špaldové pukance s jogurtem. Když peču, dávám tak třetinu mouky celozrnné, teď zrovna jsme měli štrúdl, kam jsem ze 400g mouky dala 150 g pohankové, a ok. Taky hodně zapékám se sýrem, to se dá v podstatě jakákoli zelenina (cuketa, květák, brokolice nebo lilek...), někdy k tomu přidám vajíčko s mlékem a pórek a trochu pohanky lámanky.
Odpovědět