Re: Kamarádka je věrná, její manžel - voják, ale ne
Pawwlo, tak, jak to píšeš, by to byla opravdu naprostá a o ničem nevypovídající generalizace. Chápu, že pokud moje psaní takhle vyznělo, mám nárok být považována za jednoduchou či poněkud přímočaře uvažující..
Ve skutečnosti jsme několika zajímavými hovory v období rozvodu mého i mého kolegy porovnávali pohledy na krize "kristových let" ve spokojených, dlouholetých manželstvích.
Nebyly to hovory s "chlapem obecným", ale s člověkem stejné generace, stejného pracovního i sociální postavení, podobného rodinného zázemí, věku dětí, doby trvání manželství, inteligence, pohledu na svět.. (8 let jsme spolu sdíleli kancelář, den co den).
Prostě měla jsem dojem, že on něj slyším to, co mi asi nebyl schopen říct můj manžel. Však i kamarád si ujasnil lecos až po tom, co začal nový život s manželkou number two. (Ve srovnání nás dvou měl určitý časový náskok, v rozvodových tanečcích.)
Uplynulo pár let, občas u kafe probereme život a já musím uznat, že jeho mužský pohled na svět celkem dobře projektuje to, co ve společnosti podobných lidí cítím a poznávám (manželské krize a rozvody kamarádek ve věku cca 40, druhé mízy atd.).
Samozřejmě - lidé jsou různé a já popsala jen svou zkušenost
.
Odpovědět