20.11.2010 20:26:26 sojka+07+09
Ochranné pomůcky pro děti
dneska jsem byla podruhé na Ladronce, kde se super jezdí na in-linech, kole a vůbec jakýmkoliv pohybovadle. Už podruhý jsem si docela zděšeně všimla, že hodně dětí nemá žádné ochranné pomůcky- asi že jsou v parku či co. Potkala jsem mnoho desetiletech a mladších bruslařů, smrt v očích a řítili se z kopce sotva na tom stáli, padali, helma nikde. Tříleté děti na kole bez helmiček, dnes dvouleťáka na kolo-odrážedle řítícího se z prudkého kopce přes trávník a taky bez helmičky. Několikrát jsem potkala u nás v Praze rodiče se čtyřletým dítětem bez helmy, oba na kole a jeli po silnici. Tak si říkám, že lidi zbytečně riskujou.
U nás tedy jezdí na té nejmenší motorce i syn s helmou. Já používám helmu pro sebe vždycky ač jsem zdatná bruslařka i lyžařka. Používám helmu na kolo, na lyže, na brusle- pro sebe i pro děti a vždycky. Přeci se nezabiju, když jsem v parku se dvěma malýma dětma o nich ani nemluvím. Dále používám pro děti cyklistický rukavice. Navíc mají děti na kole reflexní vestičky.
Co vy ? Šoupli byste tříletý dítě na kolo bez helmy-kdyby to nikdo neviděl a nepokutoval? Nebo dítě do deseti let na in-line brusle bez helmičky ? Kupodivu mají helmu většinou ti, co to dobře umí.
Odpovědět