23.11.2010 21:49:45 Teraza Horáková
Re: Co byste byli ochotni udělat pro svého psího miláčka?
Hroudo, náhrady dysplazie se opravdu dělají a za balík.
Co jsme byli ochotni? No, finance v té době byly, tudíž jsme si nemuseli půjčovat, ale asi bychom si i půjčili.
Máme psa, kterému byla natahována kost v noze, v základu zralého na utracení... ale náš první pes a naše tohoto druhu první láska (taky jsme to dostali sežraný do mrtě, protože PSA NIKDY... nechápala jsem kamarádku, co nechala psa operovat na neurologii) a ejhle... NIKDY... a pak štěně, nádherný, piplaný a pak diagnóza a klinika a dvě možnosti. Po RTG spal, takže injekce navíc....
Neustáli jsme to ani jeden, čas na rozmyšlenou byl ještě pak, ale tohle byl moment... injekce, nebo... to budeme řešit a bez záruky, cena stanovená a operace a péče.... když jsme řekli, že to zkusíme, brečeli jsme oba, dokonce i po telefonu děda, šílený pocity, fakt. Prostě pak je to zvíře (kurňa, jak by ty peníze pomohli někomu - dítěti, rodině, reálně - mám vyvinuté i tohle cítění, takže i tohle problém byl) odkázaný na tebe ... a ono tě má rádo a ty jeho taky.
Jak jsem psala, raději bych splácela... operace dopadla dobře (dovezli Jelizarovův nesmysl ze světa), pak ale převazy, péče... asi tak po třetím převazu jsme začali převazovat sami - bylo to fakt moc drahé a pořád cesty na veterinu, nesnáším krev, manžel tlumil psa, mamča taky, ještě mne uklidňovali, obden dotáhnout šrouby, převázat, přemazat, vycpat, do toho jsem měla deprese a paniku... Asi to tak mělo být.
Abychom zjistili něco o sobě, že něco, co nám připadá nepředstavitelné... manžel omdlí, když se řízne do prstu, já až na pohotovosti, kdy mu to sešijou, je-li to nutné, nebo po ošetření doma, ale až po převázání.
No, dneska pes absolutně neposlouchá, ale chrání a brání a pořád ho máme rádi..... o zazobaných rukou to moc nebylo, fakt bychom si snad i půjčili (s vědomím, že to ustojíme - jak říkal známý kamarád a pejskař a taky psy miluje - na tohle bych neměl ani peníze, ani bych to neustál), v základu jsme řešili utrpení naše x psí a zda to má význam a jestli to k něčemu bude.... a pocitově tohle neumíme. To není o tom, jak superúžasní jsme, řeším na téhle diskuzi problémy, jak psa nezvládáme, jak jsme nesvědomití, nedůslední, problémy se stěhováním,
prostě průser je, když se zamiluješ. Pak cokoliv. I pro křečka.
Odpovědět