Předně: hroší, velikánské gratulace k udělání řidičáku
. Neboj se a hodně jezdi. Mnoho km bez nehod přeju.
Eeko, dýchlo na mě teplo z fotek. Díky, potřebovala bych slunce jak sůl po těch nervech, co jsem teď měla...a trochu se nabít.
A z dalších fotek na mě dýchla vánoční atmosféra, Lemoro, jednu fotku s přáním i já přidávám..Viktorka focená dnes po návratu ze špitálu.
A jinak k minulým dnům... Jsem šťastná, že jsme doma. Viktorka je bojovník, vytrpěla si dost, trpěli jsme s ní všichni. Na zápal plic, který dostala, jí nezabrala atb, naopak jí velmi ublížila a vyvolala děsivou reakci, kterou Viktorčino tělíčko nezvládalo. Jak byla oslabená, chytla další virozu, takže se v nemocnici potýkali s několika nemocemi najednou.. Byla jsem opravdu jednu chvíli velmi zoufalá, to bylo ve chvíli, kdy naordinované kortikoidy, antihistaminika atd. nezabíraly, malá byla nateklá nejvíc v obličeji, teploty trvaly, malá jen ležela a dusila se kašlem. Všichni jsme se báli otoku dýchacích cest… Jediné, čím jsem se utěšovala, bylo to, že nám snad v nemocnici pomůžou, kdyby bylo nejhůř. Doma bych jí byla k ničemu a dle slov lékařů, jak přijde otok, už je na vše pozdě, pokud se nedostane rychlé pomoci.. Až dnes jsme se dozvěděli zřejmě příčinu reakce na atb z výsledků serologie: mononukleoza, kterou malou onemocněla už někdy v říjnu. Jdeme na další odběry před koncem roku.
Prozíravě jsem většinu vánočních záležitostí spáchala už před špitálem – pokoupila, zabalila dárky, udělala vánoční výzdobu a hlavní úklid, mám cukroví, ale i kdyby to všechno nebylo, tak by se to asi taky nepotento…
Muž, zatímco jsme byly s malou ve špitále, udržoval doma pořádek, vše vypral, převlíkl peřiny, objednal a i nainstaloval malé do pokojíku televizi s dvd, na rekonvalescenci a na Vánoce pro malou fajn. Těším se, jak budeme koukat na pohádky, přece jen malá potřebuje léčebný režim, budu se snažit ji držet ještě trochu v klidu, bez přílišné námahy.
Celá rodina budeme doma až do 2.1., tak jen doufám, že se vše vrátí do normálních kolejí, stabilizuje se, budeme si užívat vánoční pohody a klidu. Zítra ozdobíme už stromek, musíme ještě na jeden předvánoční nákup, tak toho malou ušetříme a odvezeme ji na ty dvě hodiny k rodičům. Jediné, co před Vánoci neabsolvujeme a chtěli jsme, je Ikea. Tam pojedeme až toho 26tého, jsou tam vánoční výprodeje, tak se to i hodí. To už bude i malá lepší, ale netroufáme si ji brát sebou, přece jen je to výlet na víc hodin, tak zůstane taky u našich.
Chci Vám všem – i Vašim nejbližším – popřát hezké Vánoce, dárky, které potěší, klid domova, ale nejvíc zdraví. My s mužem jsme už ten nejlepší vánoční dárek v podobě návratu naší Viktorky domů dostali. Uzdravení bude ještě chvíli trvat, ale věřím, že vše bude už jen dobré.
HEZKÉ SVÁTKY!