21.12.2010 21:03:22 modrej obláček
Občasné záchvaty strachu po nočním probuzení
Dcera (5 let), dost citlivá, jako malá do roku v noci občas vřískala a probudilo jí a přestala brečet až u světla a pohádky.
Teď, takhle hodně asi podruhé v životě, slaběji ještě jednou k tomu, mi udělá to, že při nemoci - rýma, kašel, bere jen prášky na kašel, nic moc do ní neláduju, horečku nemá, usne, pak se do cca 23 hod. vzbudí - popíšu dnešní "scénku" - nejdřív trochu bulí a něco říká, nerozumím, asi se jí něco zdálo, pak začne ječet, kopat nohama, drží se mě, že se hrozně bojí, že chce domů, že to nevydrží, že má strach a pořád dokola. Říkám jí, že doma jsme (rok a půl přestěhovaní do nového od bývalého manžela, za 14 dní nás čeká stěhování do velkého bytu - s tím to ale asi nesouvidí, jednou to udělala, i když jsme ještě o stěhování nemluvili), že se nemusí bát, musím jí vzít do světla, pustit pohádku, normálně mi odpovídá, do toho občas začně zas kopat nohama, a že se bojí, pak se uvelebíme, koukáme na pohádku, povídáme a je zas klid... Takhle hodně to udělala podruhé, zítra jdem na kontrolu, tak to řeknu dr., jen jsem se potřebovala vypsat a třeba najít někoho, čí dítě to taky dělá... Díky
Odpovědět