Chrysantémo, píšeš:
Ivory,
tak si říkám "co si to dovoluješ"?? Myslím,že i když porodnictví je služba lidem,nemáš právo tady nikoho ostouzet.Říkám si co Ty a TVoje práce??Jsi taky natolik stoprocentní ve své profesi??Personál zlínské prodnice dodržuje bonding velmi svědomitě,neexistuje dítě odnést pokud nemá komplikace...Na druhou stranu,pokud by někdo přišel jako doprovod k porodu a začal mi dávat nevyžádané rady,ačkoliv porod vedu já,měla bych s tím taky velký problém...
------------------------
klasika, probém č.1. jak si já, jako příjemce péče, který ji platí prostřednictvím svého zdravotního pojištění můžu dovolit kritizovat tvoji práci? nech si někde vymést z hlavy bludy, že tě příjemce péče nemůže kritizovat. Na prvním místě v kritice tvé práce je právě ten příjemce, pak tvůj nadřízení. pracuješ totiž v tzv. pomáhající profesi. problém č.2.TY NEVEDEŠ POROD, nikdo nevede porod, rodí žena, ty pouze dohlížíš, zda není na obzoru nějaká patologie a dohlížíš na to,abys dodržela porodní plán rodičky, pokud ho dodržet nelze, dbáš na to, aby neporušilas práva rodičky -to v praxi znamená, že neprovedeš žádný zákrok, aniž by ti k tomu rodička nedala ústní souhlas.
K bondingu, svoji představu bondingu jsem písemně nastínila primáři Adamíkovi a ten mi také písemně odpověděl, že u vás nelze- zajímavé, že na jiných porodnických odděleních v České republice lze. Zkuste si objednat tu přednášku, je akreditovaná, je za ní bodík..Nemusí celá rodina vědět, jak jste ve Zlíně zaostalí s bondingem. Také jsem si osobně byla popovídat s 2nebo třema porodníma bábama na oddělení, pokaždé v jinou dobu, moje požadavky na bonding byly komentovány takovým způsobem, jako kdybych chtěla dělat něco sprostého.............zajímavé, že třeba v Krnově a s mými požadavky nikdo problém neměl, ani technicky, ani etický.
A pokud ty nebo lékař navrhneš nějakou medikace rodičce a ona odmítne, i kdyby to bya třeba injekce na dozrání plic v 29tt při hrozícím předčasném porodu, je to její zákonem posvěcené právo a ty do toho nemáš co kecat.to sem nevymyslela já, ale zákonodárce. Nicméně chápu, že na takovou změnu v myšlení je třeba chodit na supervize atd. ale když můžou sociální pracovíci a hasiči, proč by nemohi porodníci.