Re: Bylo pro vás VŠ studium opravdu jen prostředkem k získání kvalifikace?
Nevím, jací jsou dnešní VŠ studenti, nemám ještě děti v tomhle věku. Úroveň "výstupů" šla zřejmě dolů, alespoň to tvrdí moji bývalí spolužáci, kteří zůstali na fakultě. Vystudovala jsem přírodní vědy, v druhé polovně studia měla mimino. V první polovině kombinovala kamarádění, paření a učení, jak to šlo a celkem to šlo. Vzpomínám na to ráda, byly to hezké roky. Ve škole se mivesměs líbilo, dost věcí, které jsme dělali mě zajímalo. Ale studovala jsem v podstatě bez vlastní motivace, řídili mě rodiče, nestudovat byl ekvivalent jako třeba dát se na prostituci, tak jsem studovala, akorát jsem si vyvzdorovala obor, což dodnes nelituju. S tou vděčností nebo zodpovědností bych to nepřeháněla, to je spíš taková optika nahlížení středňáků a důchodců na mládež. Ale úroveň škol dolů šla, někde nadtím ažzůstává rozum stát, viz nedávná diskuse o PedF. Jo, a kvalifikaci jsem svými tudii de facto nezískala, protože jsem z primárního výzkumu odešla a prodat svůj akademcký slib kosmetickému nebo farmaceutickému průmyslu se mi nechtělo.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.