17.2.2011 16:14:27 Myšička21
Re: Diagnostikují všem dětem ekzém jakmile navštíví kožaře?
Štěpánko, taky dávám bavlnu co jde, ty punčošky vím že nejsou ideální, ale čistě bavlněné vel. 74 jsem opravdu zatím nepotkala
ale jak jsem psala, nepátrala jsem po nich, takže nevím, asi určitě je někde mít budou... A punčošky má jen teď v zimě na ven, takže nějaký 2-4 hodiny za den, doma bavlněné tepláčky...
Dávám bavlněné body s dlouhým či krátkým rukávem (ven teď jen dlouhý) na to buď mikču, většinou také bavlna, nebo vlastnoručně pletené svetříky, které jsou z vlny vhodné pro děti do 3 let a mají na to testy... Malé už je bez pár dní rok a nikdy se mi po tom neosypala a to měla svetr (na body, takže ne přímo na těle), ponožky (na bavlněných nebo dupačkách), rukavičky a čepičku přímo na kůži, také žádný problém, šáličku z téže vlny a jak to vyjde, přes body s rolákem či bundičku...
Co se týče bundiček, tak koukám na to aby byla teplá, na omak příjemná a dobře seděla a nikde malou neškrábala či neškrtila... Je fakt že ta co měla zrovna na sobě není má nejoblíbenější, ale když je ta oblíbená v pračce, tak asi nebudu kvůli tomu sedět doma na zadku... Ale podle dr. by vlastně ani zimní bundu mít neměla...
Holky, a jak je to se 100% merino vlnou? Vadí na ekzémy? Já bych řekla že ne
Jak měla malá tu dermatitidu fakt ošklivou a až mokvavou, tak sem jí právě dávala čtvercovky a vázačku a přes to vlňáky a pomohlo to a zahojilo se během 2 dnů
Odpovědět