Re: Vyšetření autismu - Plzeň
Želvičko, diagnostikovat autismus u takhle malého dítěte...to neudělá žádná DOBRÝ odborník...je mnoho otázek, které bych ti položila, jak jsi k tomuto závěru došla...Ale podle mého bys měla vyhledat odborníka, který se na diagnostiku přímo specializuje...upozorňuji na riziko u Aply, že tam může dostat diagnosu autistického spektra i "hraniční" pacient...My osobně jsme byli u dr. Krejčířové (nemocnice Krč), která je jedním z nejlepších diagnostiků v čr.
Vzhledem k čekacím lhůtám se tam dostanete po druhém roce věku a to je tak akorát, aby se alespoň něco "ukázalo"...
Vyšetřovala mi obě děti, takže mám srovnání - starší má diagnosu mentální retardace a ten mladší měl také spousty problémů a potřebovali jsme "vyloučit" problémy z tohoto "soudku"...a absolovali jsme vyšetření ve 2,5 letech, neboť jsem nevěřila, že jiný psycholog zvládne vyšetřit KOMPETENTNĚ takto malé dítě...
Určitě to s pediatrou prober, nech si napsat doporučení, ale rozvaž, ke komu se půjdeš poradit...je mnoho, mnoho maminek z diskuse poruchy komunikace, které strávili měsíce a léta obíháním těch nepravých odborníků...
Odpovědět