29.3.2011 11:35:44 Gabriella, 2 děti
Re: Večeře
Obě holky maj tak zvláštně nastavený od přírody stravování že necítí "záklopku". Prostě jedí dokud se úplně nepřežerou, klidně zdravý jídlo nebo suchej rohlík, zažila jsem i situaci kdy starší dcera u babi asi ve dvou letech snědla snad tři čtyři rohlíky a doma o dvacet kiláků dál jsme zjistili že kus rohlíku si syslí za tváří, spolknout už ho nezvládla, ale přece se ho nevzdá o).
Kdybych nechala holky jíst jak maj chuť, tak mi neprojdou futrama a jsou schopný jíst na kila i suchou rejži s dušenou neslanou nemastnou mrkví, suchý brambory, cokoli. Vedu je k tomu, aby si zvykaly na přiměřený porce zdravý stravy, ta starší už se trochu usadila a ztrácí potřebu se tak moc nabouchat, ale dřív to měla stejně jako maličká. Musí z toho asi vyrůst. U doktora mě pochválili, že jsou holky na výšku i váhu adekvátně věku, ale je mi jasný, že kdybych je vyloženě nehlídala, tak mám doma dvě koule, navíc k tomu maj z obou stran rodiny dost předpoklady. Já byla taky nenažraný batole, starší ségra vážně nemocný vyzáblý nežravý dítě, tak si maminka hrozně užívala tu radost jak druhý dítě krásně jí a nemarodí, ve dvou letech jsem vážila přes dvacet kilo, nepovažuju to za dobrej základ do života a nechci to udělat i svejm dětem.
Odpovědět