31.3.2011 22:43:41 Tenna /2
Re: Nudím se s manželem
Divná ne, ale opravdu náročná (já jsem také
). Manžel s takovými nároky obtížně drží krok (můj také
- možná všichni muži by to tak měli). Oni to tak skutečně berou, že když hodně pracují, aby zabezpečili rodinu, a ještě se i nějak angažují v domácnosti, mají také nárok na adekvátní odpočinek. Že ty odpočinek nemáš, to možná vnímá jako tvůj problém - nemusíš dělat všechno to, co děláš: nemusíš tolik pracovat, tolik uklízet ... Já jsem v nejexponovanějších dobách slýchala: kdybys chtěla, tak si odpočinout přeci můžeš. Možná mají koneckonců pravdu - my si sebemrskačsky ukládáme všelijakou "nezbytnou" činnost, která by pro muže byla zcela podružná a klidně by ji vynechali. Takže nutit je, aby drželi krok s našimi nároky např. na čistotu domácnosti, asi smysl nemá - musíš buď ubrat v nárocích, nebo se smířit s tím, že některé věci budeš dělat sama, nebo si najmout někoho, kdo ti pomůže. Když oba rodiče malých dětí naplno pracují, je podle mne nesmysl snažit se obhospodařit domácnost vlastními silami, to není reálné. Musíte si prostě občas někde tu skulinku najít, abyste si pro sebe udělali čas, který strávíte opravdu spolu, jinak se to na vašem vztahu nepěkně podepíše.
Odpovědět