Re: Jak mít více dětí, když nenávidím své sourozence?
Iwetax, jsem starší sourozenec a taky si pamatuji, jak rodiče stranili tomu mladšímu a na mě si za něj často vylévali zlost. Jen můj dojem to nebyl, všimlo si toho i víc lidí, oni to popírali. Přečti si knihu od Jiřiny Prekopové Prvorozené dítě..První dítě bude trpět příchodem toho druhého vždy, ale jde to zmírnit. Prostě musíš uplatnit určitou hierarchzii a prvorozené dítě bude vždycky prostě to "první". Prvorozené dítě taky musí mít určité výhody za to, že je to starší a odpovědnější. Mám taky dvě děti a kromě výše zmíněného se snažím ke starší být ještě schovívavá a trochu předstírám, že si mladší tolik nevšímám a neochraňuji ji před ní. když se s ní mazlím, tak ne před ní. Žárlkivost tam bude vždycky a kdo tvrdí že ne, tak situaci vůbec nerozumí. Dost často jsou ti co "nechápou" sami mladšími sourozenci a prostě jim to nikdy nedocvakne..Ale ty to víš a budeš se podle toho umět zařídit, tak se druhého dítěte neboj.Potom možná i svým rodičům částečně odpustíš, protože budeš vidět, jak je to těžké
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.