Re: Jak je to s "béčkem" v pivu?
Pivo skutečně vitamíny skupiny B obsahuje v nezanedbatelném množství.
Ale zádrhel je v tom, že zároveň obsahuje alkohol.
A alkohol dráždí a poškoruje žaludeční sliznici, což snižuje produkci tzv. vnitřního faktoru (intrinsic factor), který je nutný ke vstřebávání vitamínu B12.
Takže paradoxně u pijáků piva je častý nedostatek vitamínu B12, protože pouze proteče a nevstřebá se.
Vzhledem k tomu, že v pivu je zdrojem B vitamínů zejména zbytek pivovarských kvasnic, je na pleť podstatně účinnější droždí - tedy konzumované. Drožďová pomazánka vydá za basu piv
Pivo nealkoholické tenhle problém s vnitřním faktorem nedělá, takže je to docela fajn nápoj, akurát se po něm kyne, je to holt kalorická bomba
A pak ještě jedna zrada u nealko piv - naprdnul mě Bernard, jelikož má v nealko pivech kdovíproč narvaná umělá sladidla! Takže jak jsme si chtěla vychutnávat Bernarda v těhotenství, tak holt kvůli sladidlům opravdu nee.
Jo, a na vlasy, nehty a obecně kožní deriváty je dobré ohlídat si spíš dostatek vitamínu C - je to kofaktor syntézy kolagenu, při jeho nedostatku je kolagen chcípák nekvalitní a protože vlasy a nehty jsou z velké části kolegen, jsou pak také chcípáky nekvalitními.
Odpovědět