28.4.2011 15:47:29 Jaana2
Re: Dvě chaty v jedné rodině
Alixo osobně nechápu lpění na majetku, jen proto, aby "maminka měla kam jezdit" , když na to prostě není - myslím na údržbu. Takže vidím dvě varianty : buďto prodat a peníze si rozdělit ( což nechcete) nebo varianta 2 - dělat pouze to nejnutnější, aby byla chata obyvatelná s tím, že holt se vykašlete na sousedy jakou kdo má haciendu a ať si o vám myslí každý co chce a zároveň se domluvit s mamkou a dědou, kolik kdo z vás bude na údržbu přispívat / a tu částku prostě dávat stranou na nějakou větší opravu, která se nepořídí za běžné peníze). Klidně bych do údržby pozvala i kamarády ex a pokud by souhlasil i on, tak jeho.
Další věc je postoj partnera - nějak jsem nezaregistrovala, zda jste manelé? Pokud ano, pak pšíjem je společný a tudíž máš mjožnost si polovinu nárokovat i kdybys to měla dávat do chaty, která je jen ve vaší rodině. Pokud ne, tak on opravdu nemá žádnou povinnost to financovat, na druhou stranu bych prostě ODMÍTLA o víkendu, kdy on pomáhá na vlastní chatě mu vařit večeři apod, ať se tedy nají u mámy, když tam pracuje. pokud to chce mít fifty-fifty, ať má. Bohužel se ale domnívám, že jsem na cestě k dalším nedorozuměním, protože každý táhne na jiou stranu ( osobně by mi partner, který se choá jako Tvůj vadil HODNĚ) a bude se to stupňovat.
Takže stejně asi nezbyde než do toho natvrdo šlápnout a domluvit nějaká pravidla, abyste oba věděli, co a jak
mmch - kdo tu píše, že je fuj pracovat na majetku druhého, když ví, že mu tam nic nepatří - ono to není tak jednoduché, to si totiž musí zažít každý na vlastní kůži. Kdysi jsem se vdávala za muže, který měl rozestěvěný dům, dokončovali jsme ho spolu, těch peněz a práce - už "společných" co se do domu vrazilo a ve finále mi stejně dával sežrat, že dům je jen jeho. Nakonec to dopadlo tak, že jsem byla ráda, že jsem odešla i za cenu toho, že jsem z baráku neměla ani korunu. A byly tu i kolkrát diskuze o tom, že jeden partner se nastěhoval k druhému, koho byla nemovitost a když se rozcházeli, tak neměl nic
Odpovědět