Tak já se snažím užít si dovolené a domácnost dost odbývám. Radši udělám 1x za měsíc velkej úklid v sobotu, než abych denně šůrovala.
Nicméně, asi takhle.
V 7 vstanu, zkontroluju starší, že se vypravila do školy.
Dám prádlo do pračky a umyju nádobí. Občas dám něco rychlého vařit. Vařením oběda rozhodně nestrávím víc jak 1-2 hodiny. Takže nejdýl v 10 mám uvařeno. Nevařím každý den, většinou z víkendu tak 2 porce na 2 dny zbydou.
Syn vstane kolem půl 8,klasika, oblékání, mytí, připravíme snídani. Toj etak do půl 9. Pak si jde chvíli hrát a já dovařím, doperu, pověsím prádlo.
Kolem 10 jdeme ven s kamarádkou a jejíma dětma. Stavíme se v obchodě. Kolem 12 se vrátíme, dáme oběd, syn jde spát a já mám 1-2 hodinky jen pro sebe.
Lenoším, čtu, věnuju se svým koníčkům, koukám na televizi, jdu na počítač....
Kolem půl 3 vstane, dáme svačinku, přijde dcera ze školy, jdeme ven, hrajeme si, koukáme na pohádku.
Kolem půl 6 nachystáme rychlou večeři (máme většinou studené večeře). Hrajeme si, kontroluju úkoly, ještě něco za letu poklidím. V 7 je čas na koupání, pohádka, spousta mluvení a věcí k řešení (moje děti zásadně před spaním rozvíjí dlouhé debaty s rodiči)
No a v 8 padnou oba do postele a já odpadnu k telce.
Jasně že všechny dny nejsou stejné. Jezdíme na výlety, jdeme plavat, velký nákupy taky děláme 1x za týden společně s malým, někdy jdeme na oběd do restaurace....
Ale když je takhle klidný den, jsme spokojení oba dva.
N aprvní mateřské jsem ten stereotyp nesnášela, nudilo mě to. Teď si ho naopak užívám a uklidňuje mě