Ahoj Dojanko,
tak až nakoukneš, tak ti píšu, jak jsme dopadli na tom ORL....
Prostě výsledek je pořád nejednoznačný....takovou tou kamerkou mu zkontrolovala nosní mandli (předtím měl v nosíku ty namočené tampony na znecitlivění - kontrolovala to nosem), výsledek je ten, že ji má zvětšenou (stupeň II. - III.; nevím, ovšem, na kolik stupňů se to počítá
), říkala, že ji má zvětšenou do poloviny těch zadních nosních dírek. A že tak, jak to teď vidí, tak by doporučila nosní mandli vyndat....Pak jsme se dohadovali, co a jak - já mám pocit, že každý doktor by poradil něco jiného a navíc ta mandle zase dorůstá, takže fakt nevím.
Protože na zákrok bychom šli do Dětské nem. v Brně, kde jsou objednací lhůty 3 měsíce, tak nakonec jsme se dohodli tak, že ho objednám (termín bychom měli na září), ale teď to budeme sledovat, jak se bude vyvíjet - říkala, že teď, když už bude teplo, potom prázdniny a navíc ten malý se stále vyvíjí, roste, mění se jeho konstituce i v těch dutinách, tak je možné, že nakonec na zákrok nepůjde
; že přes léto nemocný nebude
Prý - pokud by ho ty rýmy a bolesti uší trápily i teď v tomto období, a i když nebude v kolektivu - tak prostě je to na vyndání...
Ještě jsem se zmínila o alergologii - jestli tam jít na vyšetření, to dr. jakoby pokrčila rameny, že můžeme, že je to na nás - takže s tímhle mi teda moc neporadila
No, objednat ho můžu - za to nic nedám, že...a navíc to lze i bez doporučení dětské dr.
Takže bych tak nejradši založila diskuzi na téma "Trhat nebo netrhat nosní mandli??" Ale opravdu každý řekne něco jiného.....
Zítra jdeme k naší dětské dr. - s papíry a na ukončení OČR, od pondělka jdu do práce a malý do školky a zeptám se i jí na názor, jak to s tím trháním mandle vidí...
A co dcerka? Už je dneska lepší?