Re: Vyplatí se Vám e-shop (přivýdělek)?
Klidně ti to prozradím, protože já takové podnikání neplánuju, naopak jsem ten, kdo občas marně shání
Jsou to především fair-trade produkty všeho druhu. Věci vyrobené s šetrností k přírodě i lidem (kteří se na jejich výrobě podíleli nebo žijí v místě výroby). Oděvy, obuv, metráž a příze, hračky, výtvarné potřeby, květiny... Je jich u nás jako šafránu, je malý výběr.
Poptávka možná zatím není nijak závratná, ale pomalu a jistě se začíná objevovat vůle lidí zamyslet se nad tím, za jakých podmínek asi bylo vyrobeno bavlněné triko z opačného konce světa, které stojí 120 korun, atd. Např. H&M teď nabízí jakousi Conscious Collection a celkem už slušné procento výrobků z biobavlny. Prostě chtělo by to tu vznikající poptávku pozvolna podpořit i vznikající nabídkou
.
Já jsem v poslední době objevila dva takové e-obchůdky, které nabízejí výrobky svého druhu jako jediné v ČR, navíc provozovatelky jsou pohotové, milé a ochotné paní, takže nakupování je docela příjemný zážitek. Kdybych chtěla provozovat e-shop, stavěla bych na tom:
1) jedinečnost na trhu
2) společenská a ekologická zodpovědnost
3) nadstandardní komunikace
Odpovědět