14.6.2011 13:38:55 Černá kronika
Re: Co uvarit k obedu?
Taky dělám manželovi denně teplý obědy a večeře a souhlasím - to vymýšlení je už otrava.
Dneska jsem dělala rychlý bramborový salát a karbanátky. Na tom salátu je fajn, že by se dal i vzít do práce sebou, neboť v něm není majonéza. Chce to ale opatrně přidávat ingredience a vždy chvilku počkat než znovu dosolíš nebo dokyselíš. Chce to si na něj trochu zvyknout, je zajímavý sledovat návštěvy při prvním soustu, kdy se tváří dost rozpačitě a nakonec si každý řekl o recept.
uvařený brambory ve šlupce - lehounce vlažné oloupat a protlačit kolečkem
drobně pokrájená cibule
drobně pokrájený steril. okurky
sůl, pepř, ocet, obyč. olej, pár kapek Magi a může být i špetka kari - tyto ingredience přidávat po troškách a opatrně, nepřesolit a hlavně nepřekyselit. Salát má být příjemně kyselý, dávám dám 2 lžíce octa a pak opatrně přikyseluju. Stejně tak s olejem. Nechám chvíli uležet při pokojový teplotě a podávám k řízkům, sekaný, karbanátkům, opečeným klobásám, vinný klobáse atd. Zbytek uskladňuju v lednici a před podáváním salát vyndám, aby nebyl ledový.
Odpovědět