18.7.2011 12:58:33 JanaS
Re: Je lepší mít dvě děti po sobě a třetí s větším odstuúem nebo tři hned za sebou?
Niki, záleží, jak jste na tom finančně a jak jste šikovní rodiče, taky, jestli jsou děti zdravé a klidné. Bezpečnost třeba jen na hřišti natož při nějakém sportu je dost o hubu se třemi mrňaty - budeš vždy potřebovat nějakého parťáka. Jak máte daleko školku, školu? Někam vodit 3 děti je o hodně náročnější než 3. Peníze - u nás ve škole děti, které jsou doma 3 najezdí na lyžáky, školy v přírodě nebo jen na jedno z toho - nemohou mít tolik kroužků, protože platit to vše najednou je dost náročné.Já jaem ze 3 dětí a např. na lyžák jsem jezdili, ale s tou nejhorší výbavou, dost jsem se styděla.
Zdraví - mě např. strašně vyčerpávají stále dokola se vlekoucí nemoci - všichni si to předáváme, děti jsou doma protivné, ty jsi přivázaná za nohu, vždy alespoň jedno dítě nemocné (já teda mám jen 2 děti) - logistika, jak dopravit ostatní zdravé kamkoli je náročná.
Jsou-li děti zdravé a klidné, je to určitě příjemné mít si s kým hrát, vy to budete mít rychleji za sebou - určitě ale pro rodiče bývá příjemnější, když starší sourozenec může mladšího alespoň nachvíli pohlídat (v opačném případě hlídáš staršího, aby neublížil mladšímu).
Partner - je ti oporou? Řešíte problémy a výchovu podobným stylem? Jak budou děti starší, bude třeba řešit víc problémů, pokud se neshodnete, budte tě to dost vyčerpávat (např. můj manžel na děti řve a já ho za to nesnáším) - doku byly děto malé, také jsem měla pozitivní náhled na další mimi, ale problémy spíše rostly. To ale neznamená, že to musí být stejně i u vás - přeju tobě i dětem, abyste se dobře rozhodli!
Odpovědět