3.6.2026 17:56:56 Gavašetka
Jste tykací, nebo vykací typ?
Trochu v názvu příspěvku přeháním, ale dlouhodobě vím, že moje nastavení je dost starosvětské nebo možná jen ostýchavé. Tuhle jsem zase byla na nějaké akci, kde jsem většinu lidí viděla prvně a znovu je uvidím kdoví kdy, možná většinu nikdy... A místo abych hned při představování nabídla tykání, tak jsem zůstala u vykání, i když většina ostatních rychle k tykání přešla. Ale já to mám nastavené tak, že přechod k tykání mi souvisí s tím, že s tím člověkem si chci být blíž, možná tuším, že budeme kamarádi a ne jenom známí.
Zrovna nedávno jsem byla u toho, že v rámci jedné pracovní záležitosti o trochu starší muž rovnou začal tykal mladší ženě a ani nečekal, jestli mu ona tykání nabídne. Je to sympaťák, ale zrovna pro mě to byla v zásadě nevychovanost, i když byli pracovně na stejné úrovni.
Pokud vstupuju někam, kde je obvyklé vykat si nebo tykat si, tak se přizpůsobím a nedělá mi to potíž, kde si o tom rozhoduju sama, tak tam platí to, co jsem napsala výše, až se tam ten bližší vztah rýsuje, tak nabízím tykání.
Jak to máte vy?
Odpovědět