19.7.2011 15:11:52 Irena + 3
Kvalitní potraviny - pojďme si poradit
Inspirovalo mě téma ohledně šlehačky ve spreji a hlavně odpovědi v diskusi. Ráda bych se poradila ohledně toho, kde se dají koupit kvalitní potraviny. Různé druhy. Zkusím to vysvětlit. O víkendu jsem byla u rodičů a ti mi nabízeli masovou konzervu. Hned jsem k ní pojala velkou nedůvěru, ale složení přes 90% masa velmi mile překvapilo. Stejně takové konzervy nejím, ale pak mi maminka ukázala párky, které také měly spoustu procent masa. Ty už bych aspoň na opékání na ohni při našem stanování ráda koupila. Jenže v našem místní hypermarketu se procenta masa nedostala v žádném výrobku přes 60. A stejně jsem pochodila i ohledně šunky. V místním hypermarketu měli jen šunku s procenty masa nižšími než 80%, za to brambory už v ní byly.
Jinak se snažím kupovat kvalitní potraviny: biobedýnku zeleniny, mléko a tvaroh u místního sedláka, kváskový chléb v místní pekárně, domácí vajíčka od místních a také jejich případné přebytky ze zahrádek, marmelády a džemy si tvořím vlastní atd. Ovšem nevěděla jsem, že v některých obchodech se dá koupit kvalitní a cenově přijatelné potraviny. Například výše uvedená kvalitní šunka byla z prodejny Lidl. Máte další tipy???
Mimochodem - čím dál víc potkávám v obchodech lidi pozorně studující etikety výrobků. Jen houšť a větší kapky. Třeba tak donutíme obchodníky, aby začali prodávat skutečné potraviny a ne jen jejich napodobeniny.
Odpovědět