4.8.2011 11:48:00 Katávka-Adík, Jáša, Matýsek
SC v Německu
Ahoj všem, jsem po třetí sekci-týden přesně, tentokrát v Německu a musím se podělit o svoji zkušenost, nesrovnatelné s tím, co jsem zažila v Čechách.
Nástup na plánovaného císaře jsem měla ten den ráno nalačno,žádné stresování a zbytečný den v nemocnici navíc, nastoupila jsem v 7 a malý byl v 8:52 na světě. napíchli mne kanylu, zavedli cévku, natočili monitor a odjeli jsme na sál, po napíchnutí spinálu přišel manžel a byl tam se mnou celou dobu, povídali jsme si, uklidňoval mne, hladil, po narození mimi jsem ho dostala ihned na poňuchňání, opusinkování a malej odešel s manželem a místní Hebame-porodní asistentkou malého ošetřit a na porodní pokoj, kde na mě čekali, než mne dají dohromady. Miminko leželo na manželovi-na nahých prsou, potom když jsem přijela jsem ho měla já, až poté se měřil, převlíkal. Nikam ho neodnášeli, po dalších 2-3 hodinách strávených v klidu osamotě mne převezli na normální pokoj, žádná JIP, žádný zákaz návštěv, žádná izolace. Mohla jsem normálně pít, jíst-žádné 24 hodin nic, pak možná bujon! Odpol jsem byla už na svých nohách, omytá, vyndaná cévka. Druhý den ráno sprcha bez problému, cítila jsem se naprosto v pořádku. Šťastná, že i když to musel být císař, tak jsem si mimi a manžela užila celou dobu. matýsek je hodné, klidné miminko, domů jsem šla pátý den ráno! V nemocnici jsem strávila 4 dny!
Proč to nejde takto u nás???
V Čechách jsem zažila dva akutní císaře pro nepostupující porody, jeden ve spinální druhý v celkové narkóze- byla jsem nešťastná, že jsem porod nezvládla, že jsem izolovaná, nikdo ke mně nesměl, hladová, vděčná, když mimiminko přinesli ukázat jednou za 3 hodiny možná, regenerace daleko horší-poté co musí člověk minimálně 24 hodin jen ležet!
Jo a 4 císař není problém, jen čekat déle...
Odpovědět