| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úřední okénko - pojištění

2.9.2011 17:43:43 Gladya, bývalá dasa,

Re: Důchodové připojištění - poraďte které

Simčo, pokud jsem to dobře pochopila, jde Ti o spoření na pár let, jsi natolik rozumná, že si od penzijka neslibuješ žádné zázraky. Při spoření cca 500 Kč na dobu 5 let si myslím, že výsledek se až tak lišit nebude. Jsem asi špatný ekonom, ale myslím, že kvůli pár stovkám, o které se výsledek bude lišit, nemá smysl moc dlouho vybírat (já vím, že finanční poradci by řekli něco jiného~;)). A hlavně skutečné zhodnocení stejně dopředu nevíš, závisí na výsledcích fondu.
Předpokládám, že na stránkách institucí poskytujících penzijko najdeš i kalkulačky. Zkus si udělat výpočet
Pozor na jednu věc, v reklamních letáčcích mají očekávané zhodnocení, ale realita je zpravidla jiná. Ty peníze jsou ovšem uložené celkem bezpečně a v případě státní podpory a příspěvku zaměstnavatele to není úplně nevýhodné. Ale oslnivé zhodnocení se čekat nedá.
Já jsem opatrná a tak bych volila penzijní připojištění u nějaké velké banky nebo pojišťovny. Ani nevím, jestli penzijko dělá někdo jiný.

Neodpustím si poznámku: spořením do penzijních fondů z nás stejně bohatí důchodci nebudou. Většina lidí si asi stejně nemůže dovolit léta spořit tisíce měsíčně a z pár stovek se sice za 40 let něco našetří, ale zase až takové bohatství to není. A ty peníze jsou roky vázané, kdo ví co bude za 30 let atd.
Ti, kdo si mohou šetřit zajímavé částky se podle mě zabezpečí jinak ne střádáním do fondů.
Ale co, pro nás (jsem zhruba Tvoje vrstevnice, o fous starší než Ty) je penzijko na pár let jedna z méně nevýhodných investic.
Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Téma: Důchodové připojištění Simča, dcery *1988 a 1997 2.9.2011 15:12
*Re: Důchodové připojištění - poraďte k... Mystik 194 2.9.2011 15:30
**Re: Důchodové připojištění - poraďte... Mystik 194 2.9.2011 15:38
**Re: Důchodové připojištění - poraďte... Simča, dcery *1988 a 1997 2.9.2011 15:58
***Re: Důchodové připojištění - poraď... Mystik 194 2.9.2011 16:20
*Re: Důchodové připojištění - poraďte k... Mystik 194 2.9.2011 15:44
**Re: Důchodové připojištění - poraďte... Simča, dcery *1988 a 1997 2.9.2011 16:6
*Re: Důchodové připojištění - poraďte k... Gladya, bývalá dasa, 2.9.2011 17:43
*Re: Důchodové připojištění - poraďte k... ChemicalJane + 4 2.9.2011 17:50
**Re: Důchodové připojištění - poraďte... Želvička78 2.9.2011 18:10
*Re: Důchodové připojištění - poraďte k... Jaana2 2.9.2011 19:29

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.