Ahoj holky, tak koukám, že týden po začátku školní docházky a už je veselo
Radko, Mára je prostě jedinečnej a jeho jabka tomu odpovídaj. Akorát, že naprosto chápu, že to pro Tebe bude hodně náročný to nějak zvládat. Připomněla mi to vymřelého blbouna nejapného od Lydu Šimona z loňska
Ty kluci jsou prostě napřed a v hlavě to maj srovnaný, jen né prostě podle nějaký normy
Ono plnit úkoly přesně podle zadání je pro takový děti v podstatě moc primitivní, tak co by si tam nepřidali vlastní myšlénku
Vydrž, bude čím dál zajímavější
Průběžně informuj
Auuu, aviváž v koupelně, nepříjemné, nepříjemné. Ještě pár týdnů a nebudeš o tom vědět
A tedy systém odměn, to je tak strašně individuální... Vím, že na to hodně Péťa funguje, ale pak mi připadá, že nedokáže fungovat normálně, že vše dělá za odměnu a to mi nepřijde vůbec dobrý... Budeme to muset včas utnout, protože už mi to začíná vadit. Budu hodnej, když... Udělám to, když... A jakmile se o nic "nehraje", tak se chová jak vyměněnej
A to není dobře... A ve škole ve velkým počtu dětí... Nevím. Ale jak vymyslet něco, co bude vyhovovat všem, to nejde...
A k florbalu nemám slov. Opět to ukazuje, že všude je všechno o penězích a to taky není dobrý...
Kapesný
Já ho dostávala až když jsem začala jezdit na střední na gympl, tak nějak nemám pocit, že takhle malý dítě potřebuje kapesný. Nějaký peníze občas dostane, když pomáhá dědovi nebo u prababičky, vždycky má něco v kasičce a jakmile má, tak utrácí hodně... Takže teď zvážit, jestli je dobrý mu dávat kapesný a naučit ho hospodařit s penězi nebo to nechat na později
Jináč úkoly u nás zatím nejsou, takže nevím, nakolik bude TOmík škodit, ale jak ho znám, tak hodně
Proto má stoleček hned vedle Péti a budu mu dávat taky nějaký papíry a pastelky a bude mít "úkol" a holt tam ze začátku budu muset být s nima. U nás je první třída hlavně motivační, aby děti naladili na studia obecně (slova pí uč z prvního dne), takže nebude dávat negativní hodnocení a bude je chválit a na každém si najde něco, za co ho pochválí, aby neměli trauma hned z první třídy. Prý máme nejlepší učitelku, kterou jsme mohli dostat a já jsem z ní zatím nadšená, tak snad nadšení vydrží a snad jsou všechna slova chvály pravdivá
Lucko, Miška je šikulka!!! Péťa šel zatím sám jen ráno od šatny v přízemí do učebny v 1. patře
Jinak tím, že chodí do družiny, tak pak chodí s družinou i do jídelny
A jinak jsme tedy tentokrát nevydrželi do října, jak bylo naším zvykem ve školce, ale včera večer Péťa padl horečkoval, měl 39,5°C od večera do rána, teď už mu to konečně kleslo, tak snad bude brzy ok...