11.9.2011 22:44:21 marketa
Re: Jaké pohádky čtou svým dětem maminky praktikující RaR?
kvak a zblunk me vylozene nadchl a je i pro dost male deti
ottfried preusler - mala carodejnice, az na par drobnosti
daisy mrazkova - muj medved flora, neplac muchomurko, i kdyz ten nazev na to nevypada a prave tahle jedna se mi moc nelibi. vubec se mi nelibilo halo jacicku a je fakt, z i ty ostatni je treba dopredu projit
vetsina pohadek od vaclava ctvrtka - kremilek a vochomurka, forman sejtrocek a dalsi; dost kontroverzne se tady tenkrat probirala makova panenka, s tim, ze se chova jako pasivni, neschopna a ufnukana pipina a je pro holcicky spatnym modelem, ale ja si nemuzu pomoct a mam ji rada
osobne mam moc rada erbena - hlavne prince bajaju, protoze to neni macho, ale princezny okouzli predevsim tim, ze se nestydi za "zenu" v sobe
strasne se mi libi "kocici kral" od myslim pavla sruta, jsu to prevypravene anglicke, skotske a irske pohadky a hlavne nektere zenske postavy (odvazna molly a taky jedna obryne) jsou moc pekne silne osobnosti.
i mach a sebestova mi pripadaji ok, je tam pekny ten generacni kontrast
krome deti z bullerbynu, ke kterym se prihlasuju, jeste ronja dcera loupeznika
fimfarum od jana wericha
skola maleho stromu - forrest carter - mam to jako audioknihu a spis nahodou jsem to mela pusteny a moje 4 leta to moc pozorne poslouchala, tak jsem to nevypnula.
je to hodne o konfliktu mezi lidmi co respektuji a temi co to nechapou a taky je to hodne o umirani. vzala to hodne emotivne, ale zpetne nelituju, ze to slysela a obcas poslouchame a pak o tom spolu mluvime.
jestli me jeste neco napadne, tak pripisu
naprosto me znechutili karafiatovi broucci a vceli medvidci. meli jsme na cd od nekoho a letelo to do popelnice. udelalo se mi doslova nanic z obou dvou.
Odpovědět