14.9.2011 19:28:08 Kivík
Re: Nevhodné chování prvňáčka k prvňáčkovi
Stávalo se mi to, co tvému synovi. V první třídě mě fackovala ,,kamarádka" a ,,pomáhala mi se svačinou" (rozuměj snědla jí) a jedna holka z vyšší třídy si taky ze mě dělala sluhu. Mám takovou spíš submisivní povahu a navíc mě doma učili, že musím ostatním vyhovět, takže proto se mi stávaly takovéhle věci a myslím, že tvůj syn taky má podobný problém, že by rád vyhověl, ale už je to pro něj za hranicí,ale neví, kudy do toho, aby neztratil ,,kamaráda". Asi to bude znít divně, v dnešní době je zvykem všechno za děti řešit, ale fakt bych to nechala být, řekla bych synovi, že takhle se kamarádi nechovají a ať se na toho kluka vykašle a sluhu mu nedělá, ale myslím, že by se měl naučit sám, jak to udělat a jak to říct. Mluvím teda z vlastní zkušenosti, jednou mi to zkrátka došlo a řekla jsem dost - prostě někteří lidé zkouší s jinými manipulovat a už od dětství se učíme, jak se nenechat manipulovat. Akorát teda bych synovi poradila, ale jinak to nechala na něm, ať si to sám vyřídí. Protože když půjdeš sama za tím klukem, tak nejspíš dá tvému synovi pokoj, ale syn se z toho nic nenaučí a přitom takové zkušenosti jsou podle mě ku prospěchu v životě.
Odpovědět