Re: Nevhodné chování prvňáčka k prvňáčkovi
Jak tu už zaznělo, tak u prvňáčka bych zasáhla. Zvláště potom, co si to sám zkusil vyřešit a nepodařilo se. Pokud je to jeho víceletý kamarád, tak nevidím důvod, proč bych neapelovala přímo na něj. A pokud by nezabralo ani tohle, tak bych to řešila s učitelkou, event. bych ji upozornila na to, co se děje a aby chvíli kluky "nenápadně"sledovala a v případě potřeby zasáhla. Já nevím, ale přišlo by mi divné, kdyby něco takového dělalo moje dítě a rodič toho druhého by si rovnou stěžoval u učitelky, když se přeci známe. Ale jak to je s oním chlapcem, to víš nejlépe ty
Každopádně hodně zdaru při řešení problému (znám případ, kdy česky nehovořící chlapec navštěvuje první třídu, nerozumí a šikanuje všechny děti ve třídě. učitelka je už starší paní, absolutně si s ním neví rady, ječí na něj a už i na ostatní děti. včera se už děti v hodině rozplakaly... tohle se bude řešit v plénu zítra... jen nechápu, jak mohou přijmout dítě do první třídy, které neumí česky..... a doufat, že se za rok naučí a bude absolvovat první třídu znovu. tohle mi hlava nebere.)
Odpovědět