17.9.2011 6:22:47 Venda
Re: ZUŚ TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ TANEČNÍ OBOR
Vítám, že škola v rámci tanečního oboru hledá nové cesty, jak upoutat veřejnost a najít nové žáky. Soubor mažoretek může škole k úspěchu významně pomoct. A tuto snahu oceňuji. Ale můj názor je též ten, že změny, které se odehrávají od začátku školního roku jsou natolik významné, že si rodiče stávajících žáků zasloužili být o nich informovaní už v době podávání přihlášek v červnu, nebo pokud se změna chystala v době školních práznin, měli být informovaní koncem srpna, kdy muselo být vše jasné. Místo toho se na webových stránkách školy objevil koncem června nic neříkající článek o vzniku nového souboru školy, ale o tom, že bude zasahovat do běžné výuku nebyla ani zmínka. Také jsme měli dostat možnost volby, zda se na této změně chceme podílet, nebo ne. Ne každé dítě chce být mažoretkou a ne každému dítěti vyhovují změny, i když mohou být k lepšímu. Měsíc září měl být vyhlášen "zkušebním" nejen pro nové zájemce o studium, ale i pro ty stávající a možnost výběru, zda takto ano, nebo ne měla být pro všechny například k 30.9. Podle informací sekretariátu školy o tuto možnost přicházíme právě my, maminky, které poctivě podaly přihlášku svého dítěte v navazujícím studiu v řádném termínu, protože studium lze zrušit pouze před zahájením 2. pololetí nebo na konci školního roku na rok následující. A školné se na základě červnové závazné přihlášky musí zaplatit. Ale rodiče, kteří přihlášku nepodali, chodí v průběhu celého září "na kukačku" a volí si průběžně. A to je to, co mně na ZUŠ v tanečním oboru letos mrzí, nejenže vlastně nevím, co má příslušný ročním vlastně v letošním učebním plánu s dítětem dělat, ale navíc chtě nechtě jsme ve vleku událostí, bez možnosti říci - viděli jsme, nevyhovuje, děkuji takhle to nechci. Skutečně mi chybí ze strany školy odvaha postavit se problémům čelem a udělat vstřícný krok k rodičům s tím, že škola se po letech mění a rodiče viděli jste, zkusili jste, vyberte si. To bych fakt ocenila a vážila bych si školy za tento otevřený přístup, ale takhle?
Odpovědět