27.9.2011 7:58:36 ředitel
Re: ZUŠ Týniště nad Orlicí - taneční obor
Dobrý den,
dnes jsem byl upozorněn na diskusi, která je vedena na těchto stránkách. Mrzí mne, že jsou zde prezentovány názory, které vrhají stín pochybností nad prací a přístupem jak vedení školy, tak i samotného tanečního oboru. Mrzí mne to i kvůli tomu, že jsou v této anonymní diskusi uváděny nepravdivé údaje, proti kterým se škola nemohla bránit a vyvrátit je, protože o nich prostě nevěděla. Chci na tomto místě napsat jediné. Nebráním se jakékoliv diskusi na toto téma, což mohou potvrdit i 2 mamimky od žákyň z 1. ročníku, které mne požádaly o rozhovor již 15. září. Nebráním se jakékoliv diskusi, která ale musí být konstruktivní z obou stran. I pro mě je férové jednání prioritou, jak si to asi nemyslí anonymní maminka 2 dětí. K samotné problematice diskuního fóra se chci vyjádřit krátce, protože mám raději přímé jednání než psát svůj názor do anonymní diskuse. Soubor mažoretek na naší škole vzniká jako nepovinný předmět, nezasahuje do výuky TO, vedle něho mají děti samozřejmě hodiny klasického tance. A k hodinám taneční výchovy patří i gymnastická průprava, která je součástí hodin tanečního oddělení. Součástí, nikoliv náplní celé hodiny, tak jak jsem si přečetl v anonymní diskusi.
Znovu připomínám. Pokud máte i po minulém týdnu a hodinách Vašich dětí připomínky k výuce, nebráním se schůzce s Vámi. Myslím si, že by na té schůzce měly být přítomny i učitelky tanečního oboru, za jejichž výukou a přístupem k ní si samozřejmě stojím a v jejich práci je podporuji. Napsat větu o tom, že "...skutečně mi chybí ze strany školy odvaha postavit se problémům čelem"...mně připadá velice krátkozraká, samoúčelná a nezakládá se na pravdě. Navíc poškozuje naši práci, což snad ani nemusím zdůrazňovat.......
Snažím se po celou dobu své funkce jít naproti jak Vám, rodičům dětí, tak hlavně dětem, pro které tady vlastně jsme. Doufám, že i tento "problém", který vznikl, nebude problémem tak velkým, aby se nedal vyřešit.
Mgr. Pavel Plašil, ředitel ZUŠ Týniště nad Orlicí
Odpovědět