6.10.2011 10:25:05 qwerty
Re: Margarín ve školce
Girili, pomazankovy maslo je cesky vynalez z roku 1982, ktery ma presne definovany slozeni tak, jak jsem ti ho popsala. Teoreticky by v nem (az na prichuti - sunka, kren, cesnek, bylinky atd.) nic jinyho nemelo byt.
Ale sediva je teorie a zelenej strom zivota a jeste zelenejsi dodrzovani norem a povinnost jejich dodrzovani v CR. Spekacek uz si to vyboxoval, pomazankovy maslo se obavam ne, proto ho porad muzou diskonty nabizet ve svych znackach pod nazv"em pomazankove maslo" treba s rostlinnym tukem (kterej tam nema co delat) nebo s obsahem skrobu mnohonasobne vyssim.
Ale kdyz to slozeni budes podrobne cist, tak slozky musej bejt serazeny podle procenta zastoupeni, tj. melo by byt urcite poradi: smetana, mleko, prisada (kren, sunka atd - tech byva kolem 3%)), a pak ten skrob, ktery by mel byt bramborovy, nakonec sul.
A taky porovnavat vyzivovy hodnoty (obsah tuku, skrobu... to uz dneska snad pisou vsichni). Tak ta lepsi PomMasla najdes. Zrovna to chocensky bych rekla je jedno z lepsich.
Odpovědět