16.11.2011 22:05:23 qwerty
Re: A neměl by se zakázat tělocvik???
Ivuljenko, my si porad nerozumime.
Mas matematiku. Podstatou matematiky je v prvni tride zvladnout SPRAVNE nejaky pocetni ukon. Dejme tomu secteni dvou cisel do desiti. A mas tridu zaku. Nekdo to spocita bleskurychle a spravne, nekdo to spocita pomalu a spravne a nekdo to nespocita nebo to spocita spatne. Ten kdo to nespocita ci to ma spatne je proste ten slabsi, to je jasny. At uz je to tim, ze se to nenaucil nebo mu k tomu schazi talent. Ale stale nechapu, proc ten, kdo to ma spravne, coz je podstata toho predmetu, by mel byt penalizovan za nizsi rychlost? Proc je lepsi ten, kdo je rychlejsi?
To jsou dve spolu nesouvisejici veci. Stejne tak bys mohla rict, ze lepsi je v matematice ten, kdo ma hnede vlasy - taky to s podstatou matematiky nesouvisi, stejne jako ta rychlost.
No a mas telocvik. V telocviku je podstatou ubehnout sto metru CO NEJRYCHLEJI. Je to podstata toho predmetu, proto je jasny, ze nejlepsi je ten nejrychlejsi. Takze je logicky, ze pomalejsi bude penalizovan. Naopak se tu neda hodnotit (nebo skoro neda) jestli nekdo beha SPRAVNE, neni to podstatou toho predmetu.
Zatopek napriklad pri behu vypadal jako trotl a presto byl nejrychlejsi. A nikdo ho za styl behu nepenalizoval. Stejne tak se neda penalizovat v matematice za rychlost. Uz chapes co mi na tom vadi? To pojeti tech her "rychleji, vyse, dal" je pri vyuce matematiky naprosto nelogicky.
Odpovědět