Re: První školkový rok - kolik antibiotik se dá přežít?
za mě:
1. rýmu bych se snažila zaléčit antibiotickými kapkami - tedy lokálně.
2. vůbec ale vůbec bych se nesnažila ji dát brzy do školky. Od té doby, co jí rýma úplně přestane, bych ji nechala doma ještě min. 10 dní.
2. nechala bych si napsat do dr. Bromcho-vaxom - povzbuzovač imunity co se týče horních cest dýchacích. Lze dávat myslím po 4 měsíce. Nám hodně, fakt hodně pomohl.
3. Každý den bych jí dávala lactobacily z lékárny.
!!Je lepší zaléčit a vyléčit jen rýmu, než čekat, až to sleze níž a dostane se to na plíce, event do hrtanu - moje osobní zkušenost se synkem.!!
Vždycky, fakt vždycky i po rýmě byl doma ještě min. 5 dní. Atb měl za život 2x.
Jo a od synkových 3 let pracuji na plný úvazek - doma s ním jsem vždycky když je mu nejhůř celý den, to je tak 2-3 dny. Pak chodím do práce odpoledne a večer když mne vystřídal manžel, co šlo brala jsem si domů. Vzhledem k mé práci neexistuje, abych byla bez přípravy doma celý týden, 14 dní už je science fiction - to prostě nejde.
Téměř vždycky to jde nějak udělat, ale nezastírám, že po takovémhle maratonu jsem zralá na odpis!!
Loni poprvé! (třetí rok synkovy docházky do MŠ) mohla přijet na hlídání i babička (moje mamka), ze které je konečně důchodce.
Odpovědět