Re: Vyžadujete od dětí poslušnost a je stanovení hranic to samé jako vyžádování poslušnosti?
Tante přesně, ale podle mě je tohle otázka osobního nastavení. Jako nelze objektivně říct, jestli je lepší dítě protektivně chránit před všemi nástrahami nebo mu dát víc volnosti a když se něco stane tak si to vyčítat. To jsou prostě pohledy, kde má každý nárok na svůj postoj.
Pro mě osobně je přijatelnější, aby dítě zažilo, že máma s babičkou prababičku nerespektují, než aby si vštípilo, že nadřazení (věkem, postavením,...) se poslouchají bez jakékoli debaty.
Další věc je osobnost dítěte. Dceru by asi ani nenapadlo, že by hned neuposlechla. U syna si respektování hranic musíme velmi tvrdě a náročně hlídat, takže vstupovat do náročného boje jsem ochotná kvůli důležitým hranicícm, ale ne kvůli blbosti - na to fakt nenám sílu.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.