Re: Vyžadujete od dětí poslušnost a je stanovení hranic to samé jako vyžádování poslušnosti?
Záleží na tom, co si kdo pod danou definicí představuje. Může v tom být rozdíl jako hrom a může to být jedno a totéž. Já jsem třeba od dětí poslušnost vyžadovala a žádný velký problém s tím neměly. Většinou jsem po nich chtěla věci, které sloužily buď blahu jejich nebo obecnému, vysvětlila jsem proč dělat nebo nedělat to či ono a doma viděly, že se s manželem snažíme jeden druhému vzájemně pomáhat a vyhovět si, takže se vlastně navzájem taky "posloucháme". Na druhou stranu jsem se snažila si dávat dobrý pozor na to, abych je netrápila špatným rozmarem a nesekýrovala je zbytečně kvůli malichernostem. Když tak pozoruju vzrůstající počet lidí striktně neposlušných, kteří svou slepou snahou dělat neustále pravý opak toho, co se po nich chce, aniž by se nad tím nějak zamysleli, obtěžují nebo přímo ohrožují jak sebe, tak svoje okolí ,tak mi schopnost dodržovat nějaká rozumně nastavená pravidla přijde čím dál přijatelnější.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.