26.1.2012 14:22:05 Mickey.de
Re: školáček
Na vejsku jo- na vetsinu beznych oboru, na prava nevim, to se uvidi :) Blby je te letos je dvojnasobny picet maturantu kvuli reforme, maturuje zaroven posledni rocnik 9tiletyho a prvni rocnik 8miletyho (ovsem na gympl se chodi uz po 4. tride- takze to cely pro vetsi efektivitu zkratili, vysledkem je nezveritelne nacpanej rozvrh a decka ucici se do noci), stat teda tvrdi ze umerne tomu navysili i studijni mista abysme nebyly znevyhodneny ale otazka je jestli o dvojnasobek, ze, ty skoly nejsou nafukovaci- takze NC se da fakt jen tezko odhadovat.
Jee ten vypada nak dospele :) hele a kdyz vidim to pismo, oni se porad jeste budou ucit to psaci jako my? Myslela jsem ze se nejak resili zmeny a zavedeni toho zjednodusenyho...
Ad pismo, tady maji taky jiny- na to jsem narazela prvni mesice. Vsechny podstatny jmena zacinajici na A jsem mela rude podtrhany (nejen v nemcine, ve vsech predmetech), chybu jsem nenasla zadnou- az jsem s tim sla jednou za vyucujicim a ten pravil ze u podstatnych jmen je prvni pismeno velky. Rikam ze velky ho mam vsude- tak na to koukal, on to cesky velky psaci A povazoval za maly, akorat si myslel ze mi ujela ruka proti je o neco vetsi :D Tak se teda hrozne omlouval, no pobavili jsme se, ted pisu vsude tiskaci A abych predesla dohadum :D :D
Misa obcas zkousi psaci pismo, tak s tim mam docela problem, poridila jsem mu teda plakat na dvere a vzdycky se tam chodim koukat jak to tady pisou, on z toho ma samozrejme ohromnou srandu ze neumim psat a musim se na to koukat jako on :)
Odpovědět