Re: Insolvence
Vše záleží na počtu vyživovaných osob, tj. nezaopatřené děti a manžel. U ní je ten příjem min. 13200, podle toho co jsi napsala nyní. Byt s věcným břemenem prodat lze, ale prodává se hůř. Pokud je na bytu zástava a je v SJM, taky se musí prodat, protože musí být uspokojen ten zástavní věřitel. Pokud by měla sousedka všechny dluhy spolu s manželem - museli by být na těch smlouvách uvedeni oba dva, pak mohou jít do oddlužení jako manželé. Tam by se bral příjem obou a možná by byla větší šance. Pak si taky může svůj příjem zvýšit tzv. smlouvou o důchodu nebo darovací smlouvou, kdy se jiná osoba zaváže poskytovat peníze po dobu trvání oddlužení. Ale soudy zpřísnily a často zkoumají i poměry této osoby. Je mi paní líto, ale moc šancí ji nedávám. V případě že to nevyjde, pak opravdu může následovat až exekuce.
Ještě existuje firma tzv. Správce dluhů, funguje podobně jako Insolvenční správce, ale já tomu moc nevěřím, nic neprobíhá přes soud, není to tak přísné, ale musí zaplatit celých 100 procent dluhů a někteří věřitelé na splátky od takových firem nepřistoupí.
Zajímalo by mě jak paní dopadne, dáš mi prosim vědět na mail modrasek3T1@email.cz
protože za chvilku se tato diskuze ztratí v množství příspěvků a já moc často na Rodině nejsem, jen když mě něco zaujme tak reaguju.
Děkuji a přeji mnoho štěstí
Odpovědět