Re: Terapie pevným objetím
Whitep, přece si nemyslíš, že všichni, kdo mají problém s MPO a zdá se jim zvrácená či dokonce škodlivá, mají problém s matkou? Jinak je toho docela dost, co se celé věci dá vytknout, a odpůrci jsou jak mezi odborníky psychology, tak právníky a rodiči. Diskuztěžuje to, jaká je JP autorita a stejně tak kolega Šturma.
Jinak nikdo nechce slyšet o dětech, kterým to uškodilo, o tom, že metoda není akreditována, o tom, že APLA se od celé věci distancuje (odborně) a poukazuje na ožehavé neetické body celé "nauky". Celé se to příliš podobá náboženství: Nelíbí se ti to, ergo máš problém s matkou.
Osobně mám problém s tímhle: Autista nesnáší fyzický kontakt, ergo ho pořádně zmáčkneme. Ty bludy a omáčku o tom, že to děláme z lásky, jsou demagogické. V podstatě, když JP studuješ, Ti přijde, že je přínosné, když se dítě při tom posere, protože mu můžeš pak špitat mazlivá slova lásky: Miluju Tě, ikdyž jsi tak špinavý a smradlavý.
To je přímo z JP stránek: Miluji Tě, ikdyž jsem se pošpinil, protože kdybych byl čistý, milovali by mne všichni. Naprosto nepochopitelná věta, ale jde o to, že na Jiřinu se nikdo z jejích zastánců nedovede podívat kriticky.
A smojí mámou je to super. Když jsem porodila, nějak se dotkla v řeči mé puberty a já ji seřvala na kost. Katarze i bez zalehnutí proběhla dokonale.
Odpovědět