Re: Terapie pevným objetím, pomohla někomu?
Metoda pevného obětí nám pomohla. Respektive, mé děti neměly žádné velké problémy, nicméně, aniž jsem co věděla o metodě PO, když se vztekaly a vzpouzely, někdy v předškolním věku, vím, že to dělaly a dělají proto, že jaksi pochybují o naší lásce. Upozorňují tím na sebe. Říkají "Všímej si mě". V takovém případě vždy pomohlo vzít je a pevně obejmout. Někdy protestovaly, ale myslím, že spíš proto, aby zachovaly "tvář" toho "zlobení", že nás nechtějí, nepotřebují a přitom opak byl pravdou.
Stejně mi metoda PO pomohla při práci s problémovými dětmi. měla jsem na starost dvojčata, matka feťačka, děti vyrůstaly v DD, důsledky života jejich matky s ena nich podepsaly opravdu dost. Obě měly záchvaty agrese, chlapec měl sklon v krizi utéct, dívka se zase sebepoškozovala. jednou mě při jednom z x záchvatů napadlo tu dívku pevně obejmout, držet a nepustit. Chvíli se vztekala, křičela, kopala. Pak jakoby zvadla, sesypala se, rozplakala a objala mě. nechala se utišit. bylo to nepředstavitelně dojemné, strašné...Bylo jí v té době asi 8 let. Náš vztah to hodně zlepšilo, jako by věděla, že není na ty svoje stavy sama.
Odpovědět