Omlouvám se za román
Ahoj.
Také po delší době zdravím. A s dovolením ze všeho nejdřív gratulace Tobě, Xejdulo, k narození synka. Věřím, že na všechny trable brzy oba zapomenete díky úsměvům malého. Moc se k porodu raději rozepisovat nebudu, neb momentálně řeším jak překonat hrůzu z toho prvního, abych díky tomu neohrozila nastávající.
Maci, Verunko i ostatní, hlavně hodně zdraví přeji Vám i mrňouskům. Doufám, že už je líp a každým dnem ještě líp bude. Ale když jsme u toho. Prosím, nemáte některá zkušenosti s alergií na mléko? Pája už tři dny zvrací vše, co se mi podaří do něho dostat. Ale kaše, jogurty, to je úplná katastrofa. A přitom je miloval. Pořád doufám, že už by se to projevilo dříve a bude to jen chřipka, ale…
K mluvení. Pavlík má dny, kdy se rozpovídá, ale jen tou svou svahilštinou. Srozumitelné jsou jenom zvuky zvířátek, klasika typu máma, táta, teta, bumbu někdy zaměnitelné s brum brum nebo brm brm apod. Pokus o větu je jediný: Kde je? Ještě při tom rozhodí ručičky, až se člověk kucká smíchy. Ale už jsem si dala předsevzetí, že se žádným srovnáváním nenechám rozhodit. Když si vzpomenu, jak jsem ho pár dní mordovala Vojtovkou a nakonec to i bez ní vše dohnal. Takže pokud jsou někteří Vaši drobečci zatím také nemluvové, klid, však ona nás z těch jejich otázek ještě začne brnět hlava.
Namano, já hlásím Pavlíka ke kachnám. Vodu miluje a řádění v bazénu obzvlášť. Chodíme plavčit od minulého jara, neb jsem nechtěla začínat v zimě. Máme docela kliku na zařízení i lidi. Bazén jen pro děti se speciálně upravovanou vodou. Lektorka vždy s úsměvem, pohlazením a spoustou básniček a písniček. Takže moc neporadím, neb jsem zažila jen jedno miminko, které lekci probrečelo a bylo tehdy jen na náhradě, takže netuším, zda to vzdali, nebo nějak zvládli. Každopádně bych zkusila nějakou jinou polohu, jak malou držet. Některé úchopy jsou fakt jen přidržovací. Nebo co takové ty plavací rybičky, kde ji de facto jen jistíš a jinak si vlastně plavčí sama? Ta lektorka nic neporadila? Je škoda, aby si malá spojila vodu s něčím nepříjemným, když je jinak sama v pohodě. Pokud by se to nelepšilo, snad bych i raději kurzy vzdala jen tak „blbla“ s Aničkou sama. Myslím si, že v tomhle věku je fakt nejdůležitější, jen aby si na vodu zvykli a brali ji jako prima věc. Na nějaké učení mají dle mého ještě času dost.
Přeji všem hezké dny plné pohody.
Odpovědět