4.4.2012 16:38:43 Nuxx
Re: Vysazení AD
Ono záleží také na tom, proč jsi AD vůbec začala brát, jestli ten důvod už pominul.
Já jsemzačala brát první AD až někdy před 4 lety, to bylo jen půl roku (myslím, že jsem je tenkrát nepotřebovala, na úzkost mi nikdy nezabrala), pak jsem byla přes rok bez nich. Pak přišla deprese, a od té doby střídavě beru AD nebo neberu, podle potřeby. Velaxin (Venlafaxin, Olwexya,apod.) se vysazuje nejhůře, ale jde to. Taky jsem to zkusila. Byla jsem bez něj několik měsíců. Pak jsem se k němu vrátila, protože mi pomáhá nezvracet. Jinak deprese se mi vrátila i při braní AD (tenkrát Aurorix, nejvyšší povolenou dávku), a byla to tenkrát nejhorší deprese, co jsem kdy zažila. Tedy zatím...nikdy neříkej nikdy.
Takže vrátit deprese se může i při AD i bez nich, je to mrcha nevyzpytatelná.Pokud Ti Velaxin nesedí, není co řešit. Když Ti bude zle, nasadíš jednoduše SSRI, když Ti Fevarin seděl.
S tím vysazováním Venlafaxinu, vyplatí se trpělivost, dost tam kolísá tlak a přicházejí závratě. Třetí čtvrtý den po poslední tabletce. Nesedla bych s tím třeba za volant, v tom stavu. Jinak O.K.
Držím pěsti, ať jsi bez AD.
Psychoterapie je výborná volba, ale být Tebou, tak už hledám teď, jsou dlouhé čekací doby.
Odpovědět