Vidíš, každý to má jinak, podle toho, co cítíš a potřebuješ.
Já třeba si to zakládala, když jsem neměla dítě. Proto mi bylo celkem jedno, co je pro přípd smrti (já už tu nebudu a ostatní, ať mi vlezou pak na záda). Ale bylo pro mě důležité, abych se nedostala na finanční dno, kdyby se mi stal nějaký úraz s trvalými následky atd. Takže jsem si dala vysokou pojistnou částku na invalidní důchod, na vážná onemocnění atd. Prostě, když se mi něco stane, abych nemusela žít ze 6.000 invalidního důchodu. Dala jsem si pojištění pobytu v nemocnici, kvůli regulačním poplatkům (to se mi zrovna vyplatilo, když jsem skončila na rizikovém těhotenství v nemocnici). Dala jsem si pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti, protože jsem OSVČ a kdybych byla dýl nemocná, tak abych měla na život.
Teď, když mám dítě, tak jsem tam zašla, že si chci částky přidat - navýšila jsem si i pro případ smrti, kdyby se mi cokoli stalo, aby dítě dostalo peníze.
Zas nepotřebuju žádný velký spoření do penze, tomu moc nevěřím, že se toho dožiju + doufám, že si stihnu našetřit sama...
Já jsem na tohle celkem citlivá, pojištěný mám snad všechno, co jde. Líto peněz mi v tomhle není. Za těch pár let se mi to pojištění těmi ročními přírůstky navýšilo asi o 200,- Kč měsíčně, což nepovažuju za žádnou likvidační částku.
Dynamik je právě výhodný v tom, že si ty částky můžeš upravovat, že si můžeš volit, co chceš a na kolik peněz. Jak to mají jiné pojišťovny nevím, zrovna životko jsem chtěla u stabilního ústavu, je to na desítky let, tak snad největší pojišťovací ústav nepadne
.