22.4.2012 22:18:12 tasipaldrem
Podezření na PAS u 2,5letého chlapce
Ahojky před 2 mi lety jsem sem psala článek ohledně předčasného porodu Honzíka.
Všechno jsme doteď skvěle zvládli,jen nyní se objevil nový bubáka to podezdření na poruchu autistického spektra-Honzík začal chodit v 18 měsících, do 2 let nemluvil od 2 do ted spojoval slabiky ale pletl je haf-ham,gaga mamamama,ee,kako,
3 měsíce používáme systém VOKs-před týdnem začal mluvit svá první slova-tatí(v době kdy táta byl na víkend pryč v noci brečel a 1x zavolal tati myslela jsem že to bylo v tv)takže ted umíme tati,mami,mimi-jenže nediferenciujeme-běžíme za tátou a voláme mamí mamí mimi,
máme afekty trvácíjcí i přes 3 hodiny,-nyní zminimalizované VOksem(výměný obrázkový komunikační slovník)
nespavost a noční děsy
rituály-pomůcky a cokoliv řadíme do řady,bez čepice se nesmí vyjít ven,bez kakaa a své lahve neusnu,
máme úzký okruh zájmů-začalo to v 19 měsících písmenama-pak dopravní značky nyní se zajímáme a značky aut a čísla
milujeme listování knihy-bez obrázků a zajímá nás číslování stránek,
jsme detajlisti a pedanti-zkuste mi na něco sáhnout nebo to jen posunout
nechceme jíst a pokud ano vyžadujeme určitý druh jídla i ta pitomá přesnídvka musí být studená,teplou-vytáhlou z lednice já nejím
dnes jsme měli afekt -po procházce nesl mi 2 pampelišky a jednu ztratil-naštěstí to táta pochopil a tak se šla utrhnout nová-afekt byl 20 ti minutový
jsme úzkostní-začalo to panickým strachem z šišky-a strejdové ho ještě schválně tou šiškou strašili a házeli mu ji do cesty,bojíme se smítka ve vaně, úzkost se projevuje kousáním do prstu a hřbetu ruky
jsme agresivní vůdči okolí-hážeme věcmi když nedostane pití okamžite letí po mě flaška nebo mě kousne popřípadě bouchne pěstí jednou po mě hodil odrážedlo(plastovou motorku)
byla unás paní z aply-a podle ní j Honza atypycký autista-je hodně mazlivý-jenže ona jako přímo diagnostiku nedělá na tu se čeká
jsme na plenkách snažíme se nacvičit nočník z wc máme panickou hrůzu a nejde nám to
tady je něco o nás
http://www.jendajenicek.estranky.cz/clanky/aktualne/
a proč sem píši -ráda bych věděla co si o tom myslíte vy a popřípadě se zkontaktovala s maminkou stejně starého dítěte s podobnými problémy jaké má náš Honzík.
Odpovědět