24.4.2012 14:16:46 kosatka2
Re: Zajímáte se o složení a vedlejší účinky vakcín?
Trochu se zajímám. Lépe řečeno, naše doktorka nutí rodiče, aby se zajímali. Dá nám dopředu vědět, čím je možné dítě očkovat, dá k tomu letáčky, dodá informace, které v letáčku chybí a řekne: promyslete si to a dejte mi vědět. Když jsem se jí zeptala ze zvědavosti na osobní názor, řekla jen: toto jsou výhody a toto jsou rizika a takové je procento takovýchto komplikací... Konkrétně mluvím o nějakém nepovinném, ale zdarma očkování pro kojence, které jsme odmítli. Když bylo za peníze, chtělo ho jen málo lidí, když je zdarma, neodmítnul kromě nás prý zatím nikdo.
V okolí znám spíš rodiny, které by očkovaly proti všemu možnému. sama se domnívám, že příčiny a souvislosti se mohou v některých případech jen těžko dokazovat.
měli jsme komplikace s odmítáním očkování TBC u mimina - setkali jsme se ve dvou případech se lhaním, citovým vydíráním, účelovým podáváním informací. a hle - za pár měsíců to změnili.
dítě nemělo komplikaci žádnou a to jsem ho dost bedlivě pozorovala. očkování má posunuté.
sama jsem očkovaná proti spousta věcem, několik let jsem trávila dovolené v Asii, u sebe se očkování nebojím. U miminek mi to připadá strašidelné.
Odpovědět