Re: Stévie sladká
Prášek má menší ocas než kapky. Hlavně je důležité s ní sladit jen opravdu zlehýnka, aby jídlo/pití bylo jen lehce nasládlé...to mi pak přijde snesitelné, jinak mi vůbec nechutná a mnohem víc by mi chutnalo neslazené.
O dost lepší je agávový sirup, ale vyjde to určitě mnohem dráž, než sladit stévií. Dobré je ji kombinovat, nepoužívat jako sladidlo samotnou (třeba s tím agávovým sirupem).
Vždycky dávám jen pár zrníček, na špičku nože je toho straště strašně moc, takže o dost míň než na špičku, opravdu pár zrníček.
Mám ji takhle ráda do jogurtu s čerstvým ovocem, nebo trošku do ovocného koktejlu (když není dost sladké ovoce) čaj ani kafe bych jí nesladila, na pečení se mi neosvědčila.
Odpovědět