17.5.2012 22:11:49 Aknel
Re: Rady ohledně látkových plen
Dosla jsem na prednasku o latkovych plenach v ramci Tydne respektu k porodu, tam jsem pochopila system, jake jsou ruzne moznosti plenek a jak jde co kombinovat. Podobne prednasky poradaji i kamenne obchody jako V bavlnce, Brana k detem a pod.
Pak jsem od kamaradky dostala cast vybavy a dalsi dokupovala sama. V ruznych obdobich mi vyhovovaly ruzne pleny. Napr. na zacatku jsem ve starem byte nemohla ususit bambusky, tak jsem vic pouzivala klasicke ctvercovky. V dalsim bydleni zas byla tvrda voda a frote pleny strasne hrubly. Ted mam susicku, tak nic nehrubne a neni problem se schnutim, ale zas jsem jeste nedavno mela dve deti s plenkami, takze vetsi spotrebu plen.
Pro mladsi dite, ktere vic cura nez starší, mi na zacatku hodne vyhovovaly vicevrstve ctverce.
Jo a bohate se mi to vyplatilo, starsi dite se odplenkovalo az ve 2 a trictvrte, navic plenky pouzivam i pro mladsi, takze financni uspora proti jednorazovkam u nas byla obrovska. Peru v mydlovem slizu, jednorazovky pouzivame taky, spis na cesty, kdyz neni moznost prat, nebo se prebaluje v podminkach, kdy si treba nemuzu vzdycky umyt ruce.
Odpovědět