18.5.2012 0:36:21 Bumbi&05,08,10
Re: Rady ohledně látkových plen
já jsem začala látkovat se čtvercovkama a opruz to byl neskutečný - neobjevit tehdy kalhotkové a vícevstevné pleny, i přes silné přesvědční o závadnosti jednorázovek pro syna, bych to asi neučtvercovkovala. Syn hodně pil, na jendno vyčurání potřeboval 2-3 čtvercovky od úplného narození, v šestinedělí jsem denně prala pračku 60 ks plen, byla to šílená otročina.
S kalhotkovkama to bylo už pak na pohodu. Další děti už nebyly takový učuránci, holky bych klidně ulátkovala na čtvercích a stačilo by na přebalíní jedna čtvercovka (specielně prostřední, která opravdu ztěží čurala 6-7x za den už od narození a dodnes málo pije
). Ale už jsem byla namlsaná a třetirozená je ponejvíc na AIO plenkách a na doma používám vícevrstevné s kalhotkama.
Taky se mi za 6 let proměnila potřeba dítě přebalovat z "potřebuju savou plínu aby něco vydržela" na "potřebuju hodně štíhlých plen, abych mohla přebalovat často a dítě bylo pořád v čistém". U prvorozeného mi nevadilo, že byl 3 hodiny v jedné plíně, u třetirozené to nenechávám (bez ohledu na látkovou či jednorázovou - jak je do plenky jednou učuráno, je použitá a je čas ji vyměnit).
Odpovědět