25.5.2012 9:57:01 susanah
Odklad pro kluka narozeného v květnu
Dobrý den
Syn by měl v září nastoupit do první třídy, byl u zápisu a také jsme chodili do přípravy "Nanečisto". Ve školce je často nemocný a ředitelka MŠ přišla minulý týden s tím, že by mu doporučila odklad školní docházky. Měl čtvrtinovou docházku, tudíž ho pořádně nezná a je podle ní sociálně nevyzrálý.
Já jsem z toho celkem paf, kdyby to řekla dřív tak jsem s tím nějak počítala, ale takhle jsem z toho vykolejená. Narychlo nám dali termín v PPP, kde odklad doporučili - znalosti má, je chytrý a bystrý, ale špatně drží tužku a měl by dle nich problém se soustředěním (ve třídě by jich bylo deset). Úplně 100% jejich názor neberu, protože kluk tam byl poprvé, neznal to tam a paní jela cca hodinu v kuse rychlostí blesku.
Lidi co ho znají tak nad odkladem kroutí hlavou (např. paní logopedka, výtvarný kroužek-všude byl hodný a soustředěný). V MŠ p. ředitelka uvádí např. tvrdohlavost, umíněnost, nerad dělá co musí (povinnosti), což jsou podle mého jeho charakterové vlastnosti o kterých si myslím, že se nezlepší ani za rok.
Na další stranu by byl ve třídě nejmladší (navíc je drobný), on je ročník 2006 a jeden by byl ročník 2004, zbytek 2005 a 2006.
A ještě nám ORL a imunoložka odklad nedoporučovali kvůli častým nemocem (školka prý je největším semeništěm nákaz).
Ach jo, fakt nevím nevím a do příštího týdne se musíme rozhodnout
Odpovědět