4.12.2012 11:47:31 x x
Odklady pořád dokola
Zdravím, mám syna, narozeného v červnu, který půjde v lednu na zápis. Na svůj věk je to prostě normální kluk, v ničem nevybočuje, možná je trošku klidnější a introvertnější, než ostatní kluci. Ráda bych ho do školy dala normálně v termínu, nevidím důvod, proč by neměl jít. Jenže. Ve třídě s ním budou odkladové děti, které budou i o rok a půl nebo i více starší než on. Dost lidí říká, že přece zrovna jejich dítě nebude to nejmladší ve třídě a dají odklad z hloupých důvodů. Kam až ty odklady povedou, když v kadé třídě je min. třetina odklaových dětí? Jak k tomu přijdou pak ty neodkladové, které v konkurenci těch o hodně starších nemůžou obstát jak po sociální, tak po vzdělávací stránce? Je mi už teď syna líto, protože mezi o tolik staršími a většími chlapci bude chudák. Co dělat? Apeluji na všechny rodiče, aby si odklady dobře rozmysleli a nedávali odklady jen proto, že dítě je "hravé" a podobně (které dítě by nebylo...). Je mi z toho smutno. Už nyní v letošních prvňácích je kluk, který vypadá tak na čtvrtou třídu, všechny mlátí, je prostě velký a z těch maličkých si dělá srandu.
Odpovědět